Item 2 van 7

Hartebeest showroom: the making of

Voor onze producten zijn we op zoek gegaan naar een geschikte showroom. Een plek die zowel uitgesproken als neutraal is. Waar we op wandformaat onze ideeën kunnen testen en presenteren. Het bleek nog niet zo eenvoudig om zo’n ruimte te vinden. Daarom hebben we deze zelf gebouwd. Van hout. Want hout is mooi, tijdloos en heeft een natuurlijke uitstraling.

Testen

Na het testen met foamboard waren we ervan overtuigd dat een showroom op schaal zou gaan werken. We onderzochten hoe we de ruimte en de meubels tot de essentie konden terugbrengen. We ontwikkelde meubels met zo min mogelijke details. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om suggesties voor verschillende ruimtes te doen, zonder afleidende details.

Multiplex lasersnijden

Voor de uitvoering van de meubels hebben we gebruik gemaakt van lasergesneden multiplex. Door middel van tandverbindingen maakten we ruimtelijke objecten. De geblokte randen geven de meubelelementen een hele eigen uitstraling. Voor het laserwerk maakten we gebruik van Snijlab in Rotterdam. Onze vectortekeningen werden perfect door hun gesneden.

Lijmen, schuren, lakken

Toen de platen met lasergesneden platen gearriveerd waren konden we de meubels gaan bouwen. Als een puzzel werden de stukjes nauwkeurig in elkaar geschoven en met lijm vastgezet. Daarna werden de meubels geschuurd en gelakt. Ook werd er twee vloeren gelegd voor de showroom: een plankenvloer en een tegelvloer. Voor de keuken maakten we tegelwanden.

Vilten planten

Zonder planten geen leven. Dus we gingen op zoek naar een materiaal dat herkenbaar is en goed combineert met hout. Het werd wollen vilt. Daarmee kun je blaadjes op natuurlijke wijze vormgeven. Bovendien zorgen de intense groene tinten voor een levendige sfeer. Ondertussen hadden we bij Snijlab ook wat potten en vazen laten lasersnijden. De planten waren klaar voor de inrichting. 

Inrichting en foto-shoot

Als afwerking werden plafond en muren gewit. Daarna richtten we de verschillende ruimtes in zoals een keuken, een woonkamer, een hal, een lunchroom, een hotelkamer, een wachtkamer, een lounge, een vergaderruimte en een kinderkamer. De ruimtes werden zodanig klaargemaakt om goed uitgelicht en gefotografeerd te worden door Anton Houtappels (waarvoor veel dank!).

Op de hoogte blijven van onze verhalen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


 

© 2018 - 2024 Studio Hartebeest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel